produkt-kontakt.jpg

Kontakt

kontakty

Proč fotografuji produkty?

 

Protože fotografie produktů, věcí, architektury musí stát na řemesle. Baví mě tvořit své dílo. Tak jako kuchař, přidává a ubírá ingredience, já pracuji se světlem tak, abych byl s výsledkem spokojený už v hledáčku. Protože, nic naplat, každý kuchař ví, že základem omáčky je poctivý vývar, tak i produktový fotograf se nestydí za své řemeslo. To nelze skrýt za slova kreativita, moderní přístup atd. Poctivost k práci je prostě poznat a já se snažím, abyste to poznali i na mých záběrech. V jednoduchosti je krása. Neumím v počítači vyrendrovat bezchybnou ilustraci, ale umím nafotografovat tu nejjednodušší skleničku tak, že se za svůj původ nemusí stydět.

 

Proč miluji užitou fotografii aneb perličky na konec.

– Reatap, nanočistička vzduchu. Tato „krabička“ čistí vzduch a je podsvícená UV zářením. Při běžné expozici se toto záření neprojeví. Zákazník však chtěl fialový podtón. Řešení nakonec bylo jednoduché (je to jenom optika). Exponoval jsem klasicky záblesky, ale závěrka byla nastavena na 30 sekund. V naprosté tmě se pak „doeponovalo“ i to UV záření.

– Bilsing automation, automatická linka. Nechal jsem si ji vyvést vysokozdvižným vozíkem z haly na dvorek továrny, kde byl připravený improvizovaný ateliér.

– Koláček, pekárna chlebů. Záběr žitných chlebů na výšku jsem si „vyvzdoroval“. Inspirací mě byly mrakodrapy velkoměst. Nakonec s touto fotkou jezdila všechna auta pekárny.

– Sutnar, česká avantgarda – největší sbírka asi na na světě. Mnohdy se člověk dostane k něčemu, co není zcela samozřejmé.

– Docter Optics. Několikadenní příprava, kdy mi optické čočky do světlometů aut ležely v ateliéru. Spousta hledání možností, pozadí, podkladů a svícení. Opravdové šachy.

– Zea Sedmihorky. Jak vyfotografovat pytle s krmivy? Opět laborování. Nakonec zvítězil tento postup. Do prázdných pytlů jsme nechali nasypat 10 cm krmiva (aby se vytvarovala podstava pytle), vycpali jsme je senem a nechali na lince zašít. V ateliéru jsme je následně zezadu rozřízli a ještě znova dovycpávali.

–  Nika, velkovýroba salátů. Ani nejde o to jaké a proč se saláty fotily. Ale majitel v dobré víře a abych měl zásobu na focení, mně dodal od každého druhu kilo. Jezte si pak 9 kilo salátů...

 

Kontaktujte mě telefonicky, emailem a nebo můžete vyplnit rychlý formulář.

Šimon Pikous

  • Na Žižkově 1201/15
  • 460 06 Liberec 6 - Rochlice
  • +420 737 420 839
  • info@pikous.com

BcA. Šimon Pikous

Top